Som aktiv amatørastronom kan du få ny viden om astronomi og astronomiske oplevelser på mange forskellige måder. Det herligt at eje et teleskop, men internettet byder også på muligheder. Du finder også mange underholdende og lærerige gratis apps til både din mobil og computer. Dette er blot et udpluk af de mange måde man kan dyrke sin passion for astronomi på.

Visuel Oberservation

Visuel astronomi er både betagende og vanskeligt, men det er umagen værd. De færreste glemmer den første gang de så Saturns ringe "Live". Søg råd hos foreninger eller erfarne amatørastronomer inden du spenderer mange tusind kroner - det er nemt at blive skuffet.

Spektroskopi

Spektroskopi er udfordrende, men ekstremt spændende. Det kræver ikke nødvendigvis ekstraudstyr for mange tusinde kroner at læse stjernernes "fingeraftryk".

Astrofotografi

Astrofoto er en populær gren af amatørastronomien. Men det er også en tilfredsstillende oplevelse at få et godt billede i kassen. Men belav dig på at det er en tidskrævende interesse.

Astronomi på computer og mobil

Der findes utroligt mange gode astronomi apps både til computer, mobil og tablet. Via internettet kan du også leje tid på teleskoper rundt om i verden.